Eataly'i Keşfet
Sızma Zeytinyağını Kullanmanın Yaratıcı Yolları
Sızma Zeytinyağını Kullanmanın Yaratıcı Yolları
Salatalarla mükemmel uyum sağlayan sızma zeytinyağlarını eşleştirmenin farklı yollarını keşfetmeye ne dersiniz?
Sızma zeytinyağının kullanım alanlarını bu beş yaratıcı yol ile öğrenebilir ve mutfakta kendinizi geliştirebilirsiniz!
GELATO
Sızma zeytinyağı, Fior di latte, çilek veya fıstık gibi sade gelato tatlarıyla mükemmel uyum sağlar. Eşleştirirken, her birinin lezzet yoğunluğunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Hafif ve kremsi olan Fior di latte gelato, dengeli, orta gövdeli bir sızma zeytinyağı ile iyi bir uyum sağlayabilir. Öte yandan, daha güçlü bir tada sahip olan çikolatalı gelato, daha baharatlı bir lezzete sahip sızma zeytinyağları ile daha iyi eşleşebilir. Seçiminiz ne olursa olsun, üzerine bir tutam deniz tuzu serpiştirerek gelato’nun tadını daha da eşsiz kılabilirsiniz.
KEK
Çoğu insan kek gibi yiyecekleri pişirirken sızma zeytinyağı kullanmayı düşünmez. Aslında bu, kekleri veya kap kekleri (cup cake) zenginleştirmenin ve diyetinize daha sağlıklı yağlar ve antioksidanlar eklemenin harika bir yoludur. Tarifteki tereyağını sızma zeytinyağı ile değiştirirken, verilen tereyağı ölçüsünün 3/4'ü kadarını azaltarak kullanabilirsiniz.
ÇORBA
Servis yapmadan hemen önce çorbanızın üzerine yüksek kaliteli sızma zeytinyağı ekleyerek çorbanızı bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Sızma zeytinyağı, çorbanızı sadece parlatmakla kalmayacak, aynı zamanda her bir kaşık dolusu çorbaya zengin bir lezzet katacaktır. Bu servis tekniği özellikle yağsız sebze çorbalarında ve Toscana'dan klasik bir sebze çorbası olan ribollita gibi sebzeli çorbalar ile mükemmel uyum sağlar.
PEYNİR
Tek başına taze peynir ( mozzarella, ricotta ve burrata gibi ) servis ederken, sızma zeytinyağı ve bir tutam deniz tuzu peynirin hem lezzetini hafifletecek hem de tadını artıracaktır. Gelato eşleştirmesine çok benzer şekilde, zeytinyağının tuzlu ve biberli notaları, taze peynirlerin kremsi özelliklerini dengelemeye yardımcı olacaktır.
KAHVALTI
Bir sonraki kahvaltınızda veya brunch'ınızda tereyağı yerine zeytinyağında yumurta kızartarak sofranıza bir Akdeniz dokunuşu katabilirsiniz. Sızma zeytinyağı, tereyağından daha yüksek ısınma derecesine sahip olduğundan daha yüksek ısıyı kaldırabilir. Kahvaltılarınızın daha keyifli geçmesi için bir tencereye bir çorba kaşığı kadar sızma zeytinyağı ekleyin ve orta ateşte pişirin. Zeytinyağı hafifçe cızırdamaya başlayınca yumurtalarınızı kırın ve istediğiniz gibi pişirin. Dilerseniz taze veya kızarmış ekmeğin üzerine de biraz sızma zeytinyağı ekleyebilirsiniz ya da haşlanmış yumurta üzerine öğütülmüş karabiber ile beraber serpebilirsiniz.
Rehberimizle zeytinyağını nasıl tadacağınızı öğrenin ve ardından sızma zeytinyağı seçeneklerimizi keşfedin veya mağazamızdan alışveriş yapmak için Eataly İstanbul’u ziyaret edin.