Eataly’yi Keşfet
Panettone'yi Farklı Lezzetlerle Eşleştirmenin 6 Yolu
İtalya'nın en popüler keki olan panettone %100 doğal maya, portakal şekeri ve kuru üzümden yapılıyor.
Tek başına bile lezzetiyle bizi büyüleyen panettone tatil sofralarının vazgeçilmezi haline gelmiş kabarık bir kektir.
Panettone’yi farklı lezzetlerle birleştirmek için okumaya devam edin!
1 - GELATO :
Fırında birkaç dilim panettone’yi ısıtabilir ve bir kaşık dolusu taze gelato ile sevdiklerinize servis yapabilirsiniz. Fior di latte gelato'nun lezzetini zenginleştirmek isterseniz fıstık ve çikolata ile servis edebilirsiniz!
2- MASCARPONE KREMASI :
En sevdiğiniz çikolatalı fındık kremasını panettone’nizin üstüne sürdüğünüzde bu eşsiz birleşimin lezzetine bayılacaksınız!
3- MARMELAT VEYA REÇEL:
Kahvaltıda daha hafif bir lezzet arıyorsanız, birkaç dilim panettone’yi ısıtabilir daha sonra bir parça tereyağı ve bir kaşık portakal marmelatı ile kendinize eşsiz bir lezzet oluşturabilirsiniz. Marmelatın aromaları, panettone'de kullanılan narenciye kabuğu rendesini ve şekerli portakalı ortaya çıkaracak ve mükemmel bir lezzet oluşturacaktır.
4- VINO:
İtalyan yemeklerinin yanında şarap olmazsa olmazlardandır. Buna panettone de dahil! Bir kadeh Moscato d'Asti yanında sevdiklerinize panettone servis edebilir ve onları şaşırtabilirsiniz. Tatlı ve köpüklü bu kabarcıklı şarap, tatil sofraları için harikadır ve panettone'nin narenciye ve mayalı lezzetini mükemmel bir uyumla tamamlar.
5- CAFFE :
En klasik panettone eşleşmesi denildiğinde aklınıza gelen ilk şey kahve miydi? Eğer öyleyse doğru bildiniz! İtalyanlar bu pastayı kahvaltıda en çok cappucino ile ya da öğleden sonraları tatlı olarak espresso ile tüketirler. Siz de sevdiklerinize bu şekilde ikram edebilir, mükemmel bir lezzetin tadını çıkarabilirsiniz!