BİZİ TAKİP EDİN

Eataly'i Keşfet

Eataly'de Ekmek Yapımı

Bakery

İtalya’da ekmeği yapmak, pişirmek ve kırmak eski bir gelenektir. Her bölge (neredeyse bütün şehir ve köyler) kendine özel tariflerini yerel malzemeleriyle oluşturuyor. İster kuzey Piemonte ister güney Sicilya'da olsun mükemmel somunu yapmanın anahtarı en kaliteli malzemeleri kullanmaktır. Genellikle taşta öğütülmüş un ve doğal maya kullanılır.

Eataly İstanbul’da bizler de yerel ekmeğimizi yaratıyoruz.

 

 

  1. KARIŞTIRIN.

Yüksek kaliteli Mulino Marino ununu kullanıyoruz.

 

  1. KARIŞTIRIN VE DİNLENMEYE BIRAKIN.

Pişirmede otoliz, suyun undaki enzimlerin (amilaz ve proteaz) proteinleri (glutenin ve gliadin) parçalayarak glüteni oluşturmasına neden olduğu süreçtir. Bu teknikle, ekmeği şekillendirmek ve hacim vermek, daha çıtır bir yapıya sahip olması daha kolaydı.r(Bu teknik hamurun sertleşmesini en aza indirmek için idealdir). Bu sayede ekmeğiniz daha iyi gözükecek daha iyi kokacak ve tadı da daha iyi olacaktır.

 

  1. MAYA EKLEYİN

Maya kullanmak un ve suyun ekmeğe dönüşmesindeki en önemli malzemedir. Maya, ekmeği kabartır ve ekmeğe eşsiz bir lezzet katar.

 

  1. TEKRAR DİNLENDİRİN

11 saat boyunca dinlenmeye bırakın. Bu aşamada hamurunuz yavaş yavaş kabaracaktır.

 

  1. YOĞURMA SÜRECİ

 Fırıncılarımız her gün 2.000'den fazla ekmeği elle şekillendiriyor!

 

  1. FIRINCI ŞAPKANIZI TAKIN

Odun yakan fırınımızda günde 24 saat ateş hiç sönmez bu nedenle her bir somun sadece birkaç dakika içinde pişer.

 

  1. EKMEĞİNİZ HAZIR

Bu yaygın pişirme sürecini keşfettikten sonra bu eski ekmek kırma geleneğini aileniz ve sevdiklerinizle deneyimleyebilirsiniz!

 

Buon appetito! Eataly İstanbul’da her gün taze üretilen çeşit çeşit ekmeklerimizi fırın reyonumuzdan keşfedebilirsiniz!