Eataly'nin Tarifleri
Tiramisù Classico
Kahvenin ve tatlılığın dengeli uyumu olan tiramisù, İtalyanca’da "al beni al" anlamına gelir.
Efsaneye göre tiramisu, İtalya’nın Veneto bölgesindeki küçük bir şehir olan Treviso'da ortaya çıkmıştır. Bugün, İtalya'da çeşitli şekillerde tiramisu yapılmaktadır.
Tiramisu, geleneksel olarak espresso'ya batırılmış, zengin bir kremalı karışımla kaplanmış ve üzerine bol miktarda kakao tozu serpiştirilmiş kedidilleri ile hazırlanır.
Tiramisù Classico ( Geleneksel Tiramisù Tarifi)
Malzemeler: (10 porsiyon)
2 su bardağı mascarpone peyniri
5 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı krema
4 espresso shot (sıcak)
1 paket Ladyfinger Savioardi (kedidili)
Üzerini kaplayacak kadar kakao tozu
Yapılışı:
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırarak iki farklı kâseye koyun. Yumurta sarılarını şekerle birleştirerek homojen kıvama gelene kadar çırpın. Karışıma mascarpone’yi ekleyin.
Ayrı olarak, yumurta aklarını baloncuklar oluşana kadar çırpın. Tahta bir kaşık kullanarak yumurta aklarını mascarpone karışımına yavaşça ekleyin. Daha sonra çırpılmış kremayı da yavaşça karışıma ekleyin.
Kahveyi geniş bir kâseye dökün ve her bir kedidilini hızlıca içine daldırın. Kurabiyelerin yaklaşık yarısını, dikdörtgen bir borcamın tabanını tamamen kaplayacak şekilde düzenleyin.
Kurabiyelerin üzerini mascarpone karışımının yarısı ile kaplayın.
Daha sonra tekrar kahveye batırılmış bir kedidili katmanı hazırlayın ve kalan mascarpone karışımını üstüne ekleyin.
Son olarak üzerine kakao tozunu serpin.
Tabağınızı plastik ambalajla örtün ve Tiramisu Classico’yu servis etmeden önce 4 saat buzdolabında bekletin.
Ve işte Tiramisu Classico hazır!
Buon Appetito!