Eataly’de ekmeklerimizin tamamı doğal ekşi maya ile yapılır.
Ekşi maya, uzun mayalama suresinde buğdayın icinde bulunan besinleri insan vucudu icin sindirebilir hale getirerek besin değeri yüksek bir ekmek oluşmasını sağlar.
Ekmek üretiminde en önemli süreç maya içeriği ve mayalanma süresidir. Doğru işlenmemiş ve iyi hazmedilmemiş buğday, günümüzde yaygın olarak bilinen glüten alerjisi başta olmak üzere, obezite, diyabet ve birçok alerjik rahatsızlıklarda başlıca etken olmaktadır.
Eataly’de ekmeklerimiz Italya’da ekmekseverler tarafından bılınen meshur Mulino Marino unları ile üretilir. Fırınımızda İtalya’nın markalaşmış ekmeği Rustik, 8 gün boyunca tazeliğini koruyabilen Otto, meşhur Fransız baget etmeğinin İtalyan dokunuşlarıyla değişiminden oluşan Baguette, Ege’den gelen zeytinler ile üretilen zeytinli ekmekler yanısıra dana jambonlu, üzümlü, incirli, cevizli ekmeklerimiz günlük olarak üretilir.
Rustik Ekmek
Geleneksel italyan ekmeği. Sade sevenler için.
İncirli Rustik Ekmek
Yemeğini lezzetlendirmek isteyenler için ideal bir tat.
Cevizli Rustik Ekmek
Cevizli rustik ekmek ile başlangıç yemekleri artık daha lezzetli.
Otto Ekmeği
İsminin anlamı olan “Sekiz” rakamından anlaşılacağı üzere 8 güne varan bir dayanıklılığa sahiptir.
Zeytinli Rustik Ekmek
Zeytin ve ekşi mayalı ekmeğin uyumu harika.
Kepekli Rustik Ekmek
Sade olmayı sevenler için düşük kalorili ekmek.