Eatarifb

Bolognese SOS

Malzemeler

Malzemeler:

Dana Kıyma(Döş)                                           500gr

Soğan                                                                 1 adet

Havuç                                                                2 Adet

Kereviz Sapı                                                     3 Sap

Beyaz Şarap                                                     Yarım Su Bardağı

Antonella Soyulmuş Domates                     500gr

Tuz                                                                     1.5 Yemek Kaşığı

Karabiber                                                         ½ Yemek Kaşığı

Zeytinyağı                                                         Yarım Su Bardağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı:

Havuç, Soğan ve Kereviz sapını zeytinyağını kullanarak rondodan geçiriyoruz, ardından bir tencereye alıp iyice kavuruyoruz, kıymamızı ekliyoruz, tüm kıyma taneleri ayrı ayrı ve kahverengi olana kadar işleme devam ediyoruz. Kıyma tamamen karamelize olduktan sonra şarabı ekliyoruz ve alkolun tamamen buharlaşmasını bekliyoruz, tamamen buharlaştıktan sonra domatesleri, tuzu ve karabiberi ekliyoruz. Kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz.