Eatarif7

RISOTTO CON I PORCINI

Malzemeler

Malzemeler:

Pirinç (Arborio veya Carnaroli)                   1 su bardağı

Beyaz Şarap                                                     ½ çay bardağı

Porcini                                                               1 tutam

Parmesan                                                          4yemek kaşığı

Tereyağ                                                              50gr

Sebze Suyu                                                       Aldığı kadar

Soğan                                                                 Yarım

Zeytinyağı                                                         1 yemek kaşığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı:

İlk olarak küçük küçük kestiğiniz porciniyi zeytinyağıyla bir tavada kavurun ve kenara alın. Aynı tavada pirinci ve soğanı, pirinç el değmeyecek sıcaklığa ulaşana kadar kavurun, ardından beyaz şarabı ekleyin ve alkol buharlaşana kadar karıştırmayın, alkol buharlaştıktan sonra sebze suyundan 1 kepçe kadar tavaya ekleyin ve yavaşça karıştırın, bu işlemi pirinç pişene kadar uygulayın. Pirinç piştikten sonra kenara ayırdığımız porcinileri tavaya ekleyin ve ardından küçük küpler halinde kestiğiniz tereyağını ekleyin, tereyağ eridikten sonra ocaktan çekin ve parmesanı ekleyin.