MILLANESE

RIsotto alla Mılanese

Malzemeler

Malzemeler :

Pirinç (Arborio veya Carnaroli)                    1 su bardağı

Beyaz Şarap                                                      ½ çay bardağı

Safran                                                                 1tutam

Parmesan                                                          4yemek kaşığı

Tereyağ                                                              50gr

Sebze Suyu                                                       Aldığı kadar

Hazırlanışı

Hazırlanışı:

Pirinçi yağsız bir tavada el değmeyecek sıcaklığa ulaşana kadar kavurun, ardından beyaz şarabı ekleyin ve alkol buharlaşana kadar karıştırmayın, alkol buharlaştıktan sonra önceden içerisine safran attığımız sebze suyundan 1 kepçe kadar tavaya ekleyin ve yavaşça karıştırın, bu işlemi pirinç pişene kadar uygulayın. Pirinç piştikten sonra küçük küpler halinde kestiğiniz tereyağını ekleyin, tereyağ eridikten sonra ocaktan çekin ve parmesanı ekleyin.