Eatarif10

Domatesli Focaccıa (Focaccıa aı Pomodorını)

Malzemeler

6-8 Kişilik

4 bardak buğday unu
4 bardak ekmek unu
1 yemek kaşığı bira mayası
2 kap ortadan ikiye kesilmiş kiraz domates
4 çay kaşığı tuz
Ekstra sızma zeytinyağı
Taze fesleğen

Hazırlanışı

Un ile iki bardak suyu bir kapta karıştırın. Bu karışıma mayayı ekleyerek unlanmış bir tezgahta yoğurmaya başlayın. Hamur özdeşleşince yarım bardak su, 2 çay kaşığı tuz ekleyerek yoğurmaya devam edin. Top şekli verdiğiniz hamuru hafif yağlanmış bir kaseye alın ve üzerini nemli bir bez ile kapatarak oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Hamurunuzun boyutu iki katına çıkana kadar(yaklaşık üç saat) dinlendirin ve bu esnada fırınınızı 220°C’ye getirerek ısıtmaya başlayın. Hamurunuzu yağladığınız pişirme kabına bütün kabı kaplayacak şekilde yayın. Ardından parmak uçlarınız yardımıyla hamurun üzerinde çukurlar oluşturun. Eğer hamurunuz pişirme kabınızı tam kaplayamayacak kadar esnekse ekstra bir yarım saat daha dinlenmeye bırakın. Hazır olduğunda kiraz domateslerinizi hamurun üstüne serpiştirin ve üzerinde zeytinyağı gezdirip, tuz ekledikten sonra önceden ısıttığınız fırınınızda 10-15 dakika kadar pişmeye bırakın. Focaccia’nızın üstü kızardığında fırından çıkarın ve üzerini taze fesleğen ile süsleyerek servis edin.

Aynı tarifi mantar, sosis ya da soğan gibi değişik malzemeler ile de hazırlayabilirsiniz.